Do góry

Dania główne Przepis na:

Mleczne racuszki

Mleczne racuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 630

Dodano:

Odsłon: 2779

Szybko znikają z talerza

Składniki

  • Jajko
  • 300 ml mleka
  • 3/4 szklanki mleka w proszku
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Olej
  • Cukier puder
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mleczne racuszki

Przygotowanie

  1. Mąkę dokładnie przesiewamy z mlekiem w proszku i proszkiem do pieczenia. Jajko rozkłócamy z cukrem waniliowym i mlekiem. Mieszając, stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodajemy dwie łyżki oleju. Mieszamy.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta i smażymy racuszki na małym ogniu. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń