Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młode ziemniaczki z miodowymi jarzynami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12977
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5903
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12977
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5903
Składniki
Ziemniaki umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz. Posyp posiekanym koperkiem i posmaruj masłem.
Cukinie umyj, pokrój na grube plastry. Oliwę rozgrzej na patelni, obsmaż cukinie z obydwu stron. Osącz. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w paski. Czosnek obierz, posiekaj. Paprykę i czosnek podsmaż na dużym ogniu na tej samej patelni, dodaj miód, wymieszaj.
Dodaj ziemniaki i cukinię, delikatnie wymieszaj. Przypraw tymiankiem, chili, solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż paseczki sera żółtego. Patelnię przykryj, smaż chwilę, aż ser się stopi. Udekoruj oliwkami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie