Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Morele w cieście z ryżu"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Na wrzątek wsyp ryż. Gotuj ok. 20 minut. Następnie odcedź go i osącz. Odstaw do wystudzenia. Oddziel żółtka od białek. Zimny ryż wymieszaj z żółtkami i pianą ubitą z białek. Wsyp mąkę, delikatnie wymieszaj.
Morele natnij, wyjmij pestki. Uważaj, aby owoce nie rozpadły się. Z ciasta ryżowego uformuj kule. Do środka każdej wciśnij morelę. Knedle obtocz w tartej bułce. Porcjami wkładaj na patelnię z rozgrzanym olejem, smaż na rumiano. Udekoruj jagodami.Źródło: Naj