Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Morelowy chłodnik"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35835
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 131
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 234
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 259
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35835
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 131
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 234
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 259
Składniki
Morele umyj, obierz ze skórki, przekrój na połówki i wyjmij pestki. Pokrój w kostkę i wrzuć do blendera. Zmiksuj.
Mleko zagotuj z cynamonem. Żółtka utrzyj z cukrem. Wlej mleko. Wymieszaj, wystudź.
Dodaj mus morelowy i śmietanę, wymieszaj. Udekoruj owocami, np. porzeczkami i posyp cynamonem lub tartą czekoladą.Źródło: Takie jest życie