Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z sosem"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5131
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 191
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 312
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5131
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 191
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 312
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj szpinak oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
W jednej misce połącz suche : mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, w drugiej – wymieszaj jajka, olej, mleko i dolej do pierwszego naczynia. Dorzuć usmażone warzywa. Wymieszaj.
Wlej masę do foremek. Piecz muffinki 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Połącz jogurt z majonezem i octem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Całość zmiksuj na masę przy pomocy blendera. Gotowe muffinki polej przygotowanym sosem. Podawaj np. na kolację.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV