Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z parmezanem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35825
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 251
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35825
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 251
Składniki
Rozgrzej 2 łyżki oliwy, usmaż na niej posiekane igły z 2 gałązek rozmarynu, orzechy i czosnek.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Resztę oliwy wymieszaj z jajkiem i maślanką. Dopraw pieprzem, połącz z mąką. Do ciasta dodaj podsmażony rozmaryn z orzechami i czosnkiem, parmezan, żurawiny.
Wyściel foremki na muffiny pergaminem i rozłóż w nich ciasto. Piecz w 175 st. C 25-30 minut. Udekoruj resztą rozmarynu.
Jak to zrobić?
Parmezan (lub inny twardy ser) można kupić już starty, jednak najlepiej utrzeć go na tarce tuż przed użyciem. Będzie wtedy znacznie bardziej aromatyczny.Źródło: Olivia