Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszelki z farszem paprykowym"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 535
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 121
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 535
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 121
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Składniki
Cebulę oraz czosnek obrać, posiekać i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Wędlinę pokroić w niedużą kostkę, dorzucić do cebuli i czosnku, chwilę razem smażyć. Papryki oczyścić, pokroić na małe kawałki, dodać na patelnię. Wszystko doprawić solą i pieprzem, smażyć razem przez kilka minut.
Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić, zahartować zimną wodą. Napełniać muszelki farszem i wkładać do wysmarowanego pozostałą oliwą naczynia żaroodopornego.
Posypać żółtym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika, aż ser się rozpuści. Udekorować bazylią.
ok. 45 minut
Do muszelek można przygotować kilka różnych farszy na tej samej bazie (cebula, czosnek, wędlina) – np. serowy, pomidorowy, brokułowy.Źródło: Twoje Imperium