Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszle ze szpinakiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 383
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź na durszlaku i zahartuj w zimnej wodzie.
Obraną cebulę pokrój, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Liście szpinaku namocz, osusz i drobno posiekaj.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklij połowę cebuli i czosnek. Po chwili dodaj szpinak. Dopraw solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Smaż kilka minut.
Przełóż warzywa do miksera. Dodaj ser, bułkę tartą i mleko. Zmiksuj.
Na pozostałym maśle zeszklij resztę cebuli z doprawionymi pomidorami. Wylej na dno naczynia żaroodpornego.
Muszle nafaszeruj masą. Ułóż na pomidorach i zapiecz.Źródło: Telemax