Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane klopsiki z truskawkami"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 385
Polecam.
Odsłon: 69
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 91
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 385
Polecam.
Odsłon: 69
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 91
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij i dokładnie rozdrobnij. Żółtka utrzyj ze szczyptą soli. Do mielonego mięsa dodaj bułkę, posiekane migdały oraz szalotkę. Wlej żółtka. Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem oraz gałką muszkatołową. Białko ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą mięsną.
Z masy mięsnej uformuj 15 placuszków. Na każdy połóż truskawkę (bez szypułek). Zlep brzegi i uformuj zgrabny kotlet.
Przygotowane kotlety obtocz w bułce tartej. Usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Udekoruj natką. Podaj z makaronem, ryżem oraz zieloną sałatą.
<strong>Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie