Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewany omlet po meksykańsku"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Wyciśnij do blendera miąższ awokado, wlej sok z dwóch limonek, jogurt oraz trochę oliwy, dodaj łyżkę kolendry i zmiksuj na gładko. Dopraw solą i pieprzem.
Obierz cebulę i marchewkę. Zetrzyj je i cienko pokrój cebulę. Pokrój chilli w cienkie plasterki i przesyp warzywa do dużej miski.
Dodaj większość listków kolendry. Polej całość dressingiem z awokado i dobrze wymieszaj. Dopraw.
Rozkłóć jajka w misce, dodając trochę wody i dopraw szczyptą soli oraz pieprzu.
Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oliwy i 1/4 masy jajecznej. Rozprowadź kolistymi ruchami i posyp 1/4 cheddara.
Poczekaj, aż ser się roztopi. Usmaż tylko z jednej strony (ok. 2 minut).
Zsuń delikatnie na talerz, nałóż 1/4 surówki i zroluj. Czynności powtarzaj. Podawaj z łódeczką limonki i kilkoma listkami kolendry.
Czas przygotowania: 20-25 minut, dla 4 osób.Źródło: Olivia