Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewany schab"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35004
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35004
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Składniki
Schab oczyść, umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Nożem z cienkim długim os- trzem natnij mięso tak, by powstała kieszeń.
Jabłka umyj, obierz ze skórki, przekrój na połówki lub ćwiartki i usuń gniazda nasienne, a potem pokrój w kostkę. Rodzynki przebierz, opłucz, pozostaw do osuszenia.
Na patelni lub w rondelku rozgrzej dwie łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka, przesmaż i zdejmij z ognia. Dodaj rodzynki oraz bułkę tartą. Wsyp połowę majeranku, wymieszaj. Powstały farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kieszeń w schabie napełnij farszem z jabłek i rodzynek. Mięso natrzyj z zewnątrz solą, pieprzem, pozostałym majerankiem oraz odrobiną mielonej słodkiej papryki. Skrop olejem i odstaw na minimum 60 min do marynowania.
Po tym czasie przesmaż mięso z każdej strony na łyżce oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 60-70 minut w temperaturze 180 st.Źródło: Świat kobiety