Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki w sosie pieczarkowym"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto: zmiksuj z około pół szklanki przegotowanej chłod nej wody i szczyptą soli. Odstaw na 30 minut.
Usmaż dość grube naleśniki na małej ilości oleju. Każdy naleśnik zwiń, pokrój w paski grubości od pół do 1 cm (nie muszą być równej grubości).
Sos: cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż odparują. Oprósz tymiankiem, przypraw solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do pieczarek. Wymieszaj, przypraw. Polej naleśniki, udekoruj natką.
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie