Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2154
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 804
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2154
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 804
Składniki
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Wlej mleko oraz wodę mineralną. wymieszaj trzepaczką. Ciasto odstaw na 20 minut, aby mąka spęczniała.
Patelnię mocno rozgrzej, smaruj ją cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta i równomiernie rozprowadzaj je po całej patelni. Smaż naleśniki na rumiano z obu stron.
Gotowe placki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj posiekane morele. Wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń w rulony albo chusteczki. Dżem podgrzej. Polej nim gotowe naleśniki.Źródło: Tina