Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Składniki
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Wlej mleko oraz wodę mineralną. wymieszaj trzepaczką. Ciasto odstaw na 20 minut, aby mąka spęczniała.
Patelnię mocno rozgrzej, smaruj ją cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta i równomiernie rozprowadzaj je po całej patelni. Smaż naleśniki na rumiano z obu stron.
Gotowe placki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj posiekane morele. Wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń w rulony albo chusteczki. Dżem podgrzej. Polej nim gotowe naleśniki.Źródło: Tina