Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z szynką i szpinakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Z podanych składników usmaż naleśniki. Rozgrzej 10 dag masła. Dodaj pokrojony czosnek, szynkę, podsmaż. Włóż szpinak, wlej połowę śmietany i uduś. Dodaj ser pleśniowy, przypraw farsz.
Posmaruj naleśniki (odłóż 2 łyżki farszu). Wymieszaj je ze śmietaną, dodaj masło, zagotuj sos. Przypraw.
Wlej go do naczynia żaroodpornego, ułóż naleśniki. Połóż na każdym polędwicę, posyp serem żółtym. Zapiecz.
Porcje 8, 70 min, cena 3,80 zł, kalorie 548 kcal.
Jadwiga Smolińska z Koronowa.Źródło: Takie jest życie