Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z warzywami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Wszystkie na ciasto zmiksuj i odstaw na 30 minut. Obraną marchewkę pokrój w cienkie słupki, a oczyszczoną dymkę w talarki. Pomidory i pieczarki pokrój w plasterki. Koperek i natkę opłucz, strząśnij i posiekaj.
Śmietanę i jogurt starannie rozmieszaj, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę z koperkiem. Dopraw. Na 1/4 masła szybko przesmaż pieczarki i dymkę. Posól i popieprz. Marchewkę wrzuć do posolonego wrzątku na 2 minuty, osącz i wymieszaj z pieczarkami.
Ciasto naleśnikowe przemieszaj i na pozostałym maśle usmaż 4 naleśniki. Na żaroodpornym talerzu połóż naleśnik, posmaruj 1/3 śmietany, wyłóż 1/3 pomidorów, na to 1/4 pieczarek i posyp 1/4 sera.
Tak samo wykładaj na drugi i trzeci naleśnik. Czwarty posmaruj pieczarkami i posyp serem. Zapiekaj około 10 min w 200°C.
sos będzie równie pyszny i mniej kaloryczny, jeśli śmietanę zastąpisz dobrym jogurtem.
<strong>: 90 minut. Koszt porcji: ok. 3,50 zł.</strong>Źródło: Kobieta i życie