Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z zielonym nadzieniem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 712
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 712
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 373
Składniki
Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem, solą, pieprzem i cukrem na jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzej połowę oleju i masła, wlewaj na całą powierzchnię po łyżce ciasta i smaż kolejno cienkie naleśniki.
Na patelni rozgrzej resztę oleju i masła. Usmaż pierś kurczaka, przypraw, pokrój. Podduś cebulę, czosnek, szpinak. Przypraw. Do uduszonego szpinaku dodaj kurczaka, starty żółty ser, przyprawy. Zawijaj naleśniki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień