Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki zapiekane z mięsem i porami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 748
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 265
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 748
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 265
Składniki
ciasta włóż do głębokiego garnka, zmiksuj i odstaw na 20 minut. Usmaż naleśniki.
Posiekaj cebulę oraz czosnek, opłucz i pokrój pieczarki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Oczyść pory i pokrój w półplasterki.
Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj pory, pieczarki, mięso i smaż chwilę, mieszając. Wrzuć pokrojone pomidory i duś kilka minut. Farsz przypraw solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz ziołami (musi być dosyć pikantny).
Naleśniki napełnij farszem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym, przypraw sos. Polej naleśniki.
Zapiekaj danie 15 minut w temp. 180°C. Serwuj z surówką z kapusty albo kruchej sałaty polanej sosem winegret.
Czas: 70 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV