Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki ze szpinakiem i fetą"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 387
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 387
Składniki
Wszystkie na naleśniki dokładnie mieszamy, dodajemy drobniutko posiekane zioła i gałkę muszkatołową. Odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce, po czym smażymy z obydwu stron dość duże rumiane naleśniki.
Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażamy drobno posiekany czosnek. Do oddzielnego naczynia wrzucamy nierozmrożony szpinak. Podgrzewamy go tak długo, aż cała woda odparuje. Odstawiamy.
Do lekko przestudzonego szpinaku dodajemy czosnek, rozdrobnioną fetę i, do smaku, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy.
Farsz rozsmarowujemy na naleśnikach. Naleśniki zwijamy w rulony. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ruloniki układamy na talerzach, dekorujemy bitą śmietaną i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 5 zł.</strong>Źródło: Rewia