Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśnikowy tort z sosem bazyliowym"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Do garnka włóż ciasta i zmiksuj. Odstaw na 20 minut. Usmaż cienkie naleśniki.
Ser żółty zetrzyj na tarce. Przecier pomidorowy podgrzej i przypraw. Bazylię posiekaj.
W natłuszczonej tortownicy ułóż naleśnik, posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem oraz bazylią. Połóż następny i powtórz czynności. Tak postępuj do wyczerpania składników (na wierzchu powinien być naleśnik). Górę tortu posyp resztą sera.
Zapiekaj 15 minut w temp. 200°C. Do sosu możesz dodać trochę zielonego groszku, brokułów lub szynki.
Czas: 50 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV