Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa z pęczakiem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 364
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 412
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 364
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Marchew, pietruszkę, por pokrój w kostkę. W garnku na oleju podsmaż warzywa z posiekaną cebulą. Dodaj kaszę i zalej bulionem. Po kilku minutach dodaj pokrojone ziemniaki. Gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną.
Dodaj pokrojone kiszone ogórki (możesz poddusić wcześniej na maśle) i liść laurowy. Dopraw solą i pieprzem. Zupę jeszcze chwilę gotuj. Możesz zabielić śmietaną, posypać zieleniną.Źródło: Świat kobiety