Do góry

Dania główne Przepis na:

Okoń marynowany

Okoń marynowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 34

Przepis wart wypróbowania: "Okoń marynowany"

Składniki

  • 5 ząbków czosnku
  • 2 cebulki dymki
  • pęczek kolendry
  • 1 łyżka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 cytryna
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • 2 większe ryby (okoń morski)
  • 200 g pomidorów
  • 70 g zielonych oliwek
  • pęczek pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek, dymkę i kolendrę posiekaj i wymieszaj z mieloną papryką, kminem rzymskim, sokiem z cytryny, oliwą i solą. Oczyść ryby. Natnij głęboko ich boki. Posmaruj marynatą, przykryj folią aluminiową i odłóż w chłodne miejsce.

  2. Pomidory pokrój w grube plastry. Rozłóż je na dnie brytfanny. Kiedy ryby przejdą marynatą, połóż je na pomidorach i zalej resztą marynaty. Dodaj oliwki i porwaną pietruszkę. Piecz 25 min w 220°C.

  3. Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średni

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń