Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z rumianym jabłuszkiem "
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5129
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 186
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5129
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 186
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Składniki
Sabina Pilut z Jasła
15 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 2,60 zł • Przepis na 1-2 porcje
Jabłko myję, obieram, kroję w cienkie półplasterki. Na patelni topię odrobinę masła, układam na niej pokrojone jabłko, posypuję cukrem, podsmażam i odwracam na drugą stronę. Odstawiam do przestudzenia.
Jajka wbijam do miseczki. Roztrzepuję i dodaję śmietanę. Delikatnie mieszając, wsypuję porcjami mąkę (ciasto powinno być gęste).
Na dużej patelni roztapiam resztę masła. Wlewam ciasto i układam na nim plasterki jabłka. Omlet smażę na złoty kolor na małym ogniu i odwracam go na drugą stronę.
Gotowy wykładam na talerz tak, aby po złożeniu na wierzchu były jabłka. Omlet oprószam cukrem pudrem (można też cynamonem).Źródło: Kobieta i życie