Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet ze szpinakiem i łososiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 35
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 35
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Szpinak przebrać, opłukać, posiekać. Rozgrzać masło, wrzucić szpinak, przesmażyć, mieszając. Dodać przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, świeżo tartą gałkę muszkatołową i kwaśną śmietanę.
Jajka wbić do miski i wymieszać z mlekiem, lekko posolić. Na maśle usmażyć omlety (dla każdej osoby jeden). Łososia pokroić w paski. Na każdy omlet nakładać szpinak i łososia, podawać.
Aby omlet był delikatny i puszysty, można dwa białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy jajecznej.
<strong>: ok. 30 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium