Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlety z pyszną polewą"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 456
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 456
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Jaja umyj w gorącej wodzie. Rozbij, oddziel białka od żółtek.
Żółtka roztrzep z mąką i lekko posól, a z białek ubij pianę.
Do sztywnej piany wsypuj stopniowo cukier, nie przerywając ubijania. Delikatnie, dodając po łyżce, połącz pianę z ciastem.
Na teflonowej patelni rozgrzej tłuszcz. Ostrożnie wlej masę i smaż pod przykryciem na małym ogniu.
Gdy omlet zetnie się od spodu, podważ go i ostrożnie przewróć na drugą stronę, a następnie przykryj i podrumień.
Gotowy omlet zsuń na talerz, nałóż osączone owoce i polej syropem. Podawaj od razu. Omlet możesz również posypać płatkami migdałowymi.
Czas: 35 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV