Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalne klopsiki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
ok. 65 minut.
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, posolić, podsmażyć na oliwie. Umyte mięso drobiowe osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w niedużą kostkę, dorzucić do cebuli, podsmażyć aż do zrumienienia, zdjąć z patelni.
Mięso mielone formować w nieduże kulki, o średnicy maksymalnie 3 cm, podsmażyć na patelni z cebulą, wymieszać z keczupem, sambal oelek, curry, dołożyć kawałki wcześniej podsmażonego kurczaka, poddusić. W razie potrzeby podlać wodą.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć zawartość patelni. Wierzch potrawy obłożyć połówkami brzoskwiń odsączonymi z zalewy. Całość polać sokiem z puszki. Zapiekać ok. 40 minut w temperaturze 175°C (aż brzoskwinie się skarmelizują).Źródło: Twoje Imperium