Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowe filety drobiowe z sosem z granatu"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Składniki
Mięso myję i osuszam. Dzielę na 2 płaty. Każdy delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Na jeden talerz wbijam jajko, i roztrzepuję je. Na drugim mieszam orzechy, słonecznik i mąkę. Przyprawione filety maczam kolejno w jajku, a następnie w mieszaninie mąki i orzechów. Piersi smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.
Wino przelewam do garnka. Dodaję posiekaną cebulę, cukier oraz miód. Sos podgrzewam do zredukowania płynu o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy wyciskam sok (użyłam do tego drewnianej pałki), dodaję do sosu.
W 30 ml wody rozrabiam mąkę. Wlewam do sosu. Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Sosem polewam kotlety przed podaniem.
ok. 40 min
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>Źródło: Tina