Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający chłodnik ze szczawiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34736
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34736
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź, obierz i pokrój w plasterki. Obrany czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli. Obierz, opłucz i pokrój w drobną kosteczkę ogórek. Rzodkiewki umyj, odetnij korzonki, posiekaj.
Szczaw przebierz, odetnij ogonki. Listki pokrój w paseczki. Opłucz starannie natkę, szczypiorek i koperek. Natkę i koperek pozbaw gałązek. Zioła posiekaj.
Do naczynia wlej maślankę. Dodaj roztarty czosnek, szczaw, zioła, pokrojony ogórek oraz rzodkiewkę. Wszystkie starannie wymieszaj. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw na minimum godzinę do lodówki. Podawaj z jajkami.
czas ok. 30 min; porcja – 210 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety