Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostry krem marchewkowy"
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 14
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 14
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
Składniki
Marchew, ziemniaki oraz pietruszkę obierz i umyj. Pokrój warzywa na małe kawałki, a następnie wrzuć na kwadrans do gotującego się wywaru drobiowego.
W tym czasie potnij w cienkie plasterki imbir, czosnek oraz czuszkę, po czym umieść na gorącej patelni z rozpuszczonym masłem. Chwilę podsmaż.
Dorzuć warzywa do zupy i gotuj 10 minut.
Zmiksuj całość na gładki krem, po czym dolej śmietankę połączoną z sokiem z pomarańczy. Dopraw ją solą z pieprzem i podawaj z pestkami dyni.Źródło: Kurier TV