Do góry

Dania główne Przepis na:

Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 420

Dodano:

Odsłon: 2208

Danie nie dla wszystkich Państwa,ale być może ktoś się skusi :-)

Składniki

  • 2 ozorki wieprzowe
  • pęczek włoszczyzny
  • 2 łyżki chrzanu (ostrego bądz łagodnego)
  • pół kubka śmietany 30 %
  • łyżeczka mąki kartoflanej
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ozorki w sosie chrzanowym

Przygotowanie

  1. Umyte ozorki oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Wkładamy do 1,5l.zimnej wody i zbieramy szumowiny po zagotowaniu. Dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości ok. 55 minut., Wyjmujemy i obieramy ze skórki. Do wody w którym się gotowały ozorki wkładamy 2 łyżki chrzanu i wraz z warzywami miksujemy. Jesli sos jest zbyt rzadki dodajemy małą łyżeczkę mąki kartoflanej rozrobionej w zimnej wodzie. U mnie akurat warzywa zagęściły sos. Gotujemy chwile , zdejmujemy z ognia. Dodajemy śmietanę (jaką kto woli). Mnie najlepiej smakuje z ziemniakami , wycisnąłem je po prostu przez praskę na talerz. A dodatki dowolne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 maja Uwielbiam ozorki,następny wspaniały przepis na to pyszne danie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 lutego Bardzo lubie ozorki, czesto kupuje kielbase z ozorkami, ale jeszcze nigdy ich nie przyrzadzalam. Mysle, ze z sosem chrzanowym sa bardzo smaczne. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 08 lutego Mam wrażenie, że ozorki są bardzo niedoceniane. A to pyszne i delikatne mięso! Fajny przepis Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 06 lutego Ja chętnie się skuszę. Dawno nie jadłam, a wyglądają bardzo smacznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń