Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pakieciki z farszem bolońskim"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 22
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 16
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 22
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 16
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę wsyp do miseczki. Dodaj piwo, wodę, jajka oraz szczyptę soli. Zmiksuj. Przykryj i odstaw na 20 minut.
Przygotuj farsz: paprykę umyj, oczyść, kawałek odetnij do dekoracji, a resztę pokrój w kosteczkę. Cebulę oraz seler obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Smaż, mieszając, aż się zrumieni. Dołóż cebulę, seler i paprykę. Krótko podsmaż. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj koncentrat i rozgniecione pomidory z puszki. Gotuj 10 minut.
Z przygotowanego ciasta usmaż na oleju 8 naleśników. Na każdy nałóż mięsny farsz. Zwiń, formując pakieciki. Udekoruj resztą papryki.Źródło: Tina