Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakuneczki z farszem"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 97
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 274
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 97
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 274
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Mleko wlej do naczynia. Dodaj szczyptę soli, jajka i szklankę mąki. Zmiksuj na gładkie ciasto.
Usmaż na oleju z obu stron. Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój. Cebulę obierz i dość drobno posiekaj.
Na patelni, na której smażyłaś naleśniki, przesmaż cebulę i pieczarki. Na koniec dodaj masło.
Gotowy farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, duś jeszcze 2 minuty. Por oczyść, sparz, oddziel podłużne liście.
Naleśniki napełnij farszem, uformuj sakiewki. Przewiąż je sparzonymi, przekrojonymi wzdłuż liśćmi pora.
<strong>Alicja Łajs z Grodziska Wielkopolskiego</strong>Źródło: Świat kobiety