Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pałeczki z kurczaka na warzywach"
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2048
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2048
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
Pałki kurczaka umyj, osusz, natrzyj przyprawą do drobiu, owiń folią spożywczą. Wstaw na godzinę do lodówki. Marchewki i pietruszki obierz, umyj, osusz. Pokrój w zapałkę.
Cukinię umyj (nie obieraj), pokrój w półplasterki. Papryki opłucz, usuń gniazda nasienne, pokrój w wąskie paski. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż pałki ze wszystkich stron.
Połowę warzyw ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posyp czosnkiem. Rozłóż pałki kurczaka, przykryj pozostałymi warzywami. Przypraw ziołami prowansalskimi, polej bulionem warzywnym.
Przykryj, piecz 50 minut w temp. 180°C. 15 minut przed końcem formę odkryj, aby całość się ładnie zrumieniła. Pałki podawaj z gotowanymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie