Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pałki w panierce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 879
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 879
Składniki
Pałki umyj i oczyść. W misce wymieszaj jogurt, jajko, sos sojowy, paprykę, sól i pieprz. Wysmaruj marynatą pałki i odstaw na 30 minut.
Płatki kukurydziane wrzuć do woreczka, zawiń w ścierkę i rozbij wałkiem lub tłuczkiem. Zmieszaj z bułką tartą.
Pałki wyciągnij z marynaty i obtocz w panierce. Układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Takie jest życie