Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paluszki mięsne z burakami"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 149
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7581
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 204
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 210
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 149
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7581
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 204
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 210
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w szklance mleka, a obraną cebulę zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Mięso umieść w misce, dodaj odciśniętą i rozgniecioną kajzerkę oraz startą cebulę. Wbij jajko, po czym całość dokładnie wymieszaj z solą i pieprzem.
Buraki wyszoruj, a następnie ugotuj w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości cukru i soli. Ostudź, obierz ze skóry, a potem zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podsmaż na oleju, przypraw solą z pieprzem i dodaj kwasek cytrynowy.
Z masy mięsnej uformuj podłużne wąskie kotleciki. Obtoczone w tartej bułce usmaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki, polej olejem i wstaw na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Upieczone podawaj z chrupiącymi paluszkami mięsnymi i sałatką z buraków.Źródło: Kurier TV