Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paluszki z indyka z koperkiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 83
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 83
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Kiedy namięknie, odciśnij.
Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśniętą bułkę, wbij jajko, wsyp koperek, dodaj czosnek oraz przyprawy (masa musi być aromatyczna i odznaczać się pikantnym smakiem). Wymieszaj mięso.
Uformuj zgrabne paluszki. Każdy obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Podaj z sałatką z czerwonej kapusty oraz okraszonymi ziemniakami. Zamiast koperku, możesz wsypać do mięsa posiekaną natkę.
Porcje: 5, 20 min, cena 1,95 zł, kalorie 448 kcal.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks