Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panga z kawiorem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 135
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 265
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 106
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 135
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 265
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 106
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Odcedź i utłucz na piure. Rybę rozmroź. Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru i posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasno roladki i zepnij wykałaczkami.
W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką i wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.
Pure ziemniaczane połącz z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciśnij małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Na środku ułóż rybne roladki. Zalej sosem.
Zapiecz ok. 15-20 min. w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax