Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panga ze szparagami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12502
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13497
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12502
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13497
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki.
Szparagi obierz i ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczką cukru. Odetnij twarde końcówki i pokrój na mniejsze części. Cebulę posiekaj.
Usmaż rybę na złoty kolor.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów, przesmaż, zalej białym winem. Dodaj śmietankę i gotuj do momentu zgęstnienia. Dodaj siekane zioła, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.Źródło: Telemax