Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z kaszanką"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 50
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 50
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Kiszoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie zalej wodą, gotuj do miękkości. Odcedź, lekko ostudź, posiekaj.
Boczek i obrane cebule pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na patelni, dodaj cebulę, zeszklij. Kaszankę obierz z osłonki, dodaj do boczku, wymieszaj, podsmaż. Dodaj kapustę i maggi, wymieszaj, przypraw pieprzem.
Papryki umyj, odetnij wierzchy, oczyść. Napełnij farszem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie