Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z pieca z pulpetami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 114
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 29
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 114
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 29
Składniki
Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej?
Kalafior podziel na różyczki, oczyść, umyj. Włóż do osolonego wrzątku na 3-4 minuty. Odcedź, lekko przestudź. Ser mozzarella osącz z zalewy, pokrój na plastry.
Mięso mielone włóż do miski, przypraw do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Podziel na trzy równe części. Każdą lekko rozpłaszcz na cienki placek. Na środku ułóż po 2 plastry mozzarelli i kawałek kalafiora. Uformuj pulpety.
Z papryk zetnij wierzchy. Wyjmij gniazda nasienne, dokładnie oczyść, umyj, osusz. Wnętrze lekko oprósz solą.
Do każdej papryki włóż pulpeta, dokładnie wypełniając całe wnętrze. Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Podlej wodą lub bulionem (drobiowym, jarzynowym). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Piecz ok. 30 min.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,80 zł.
Dopełnieniem dania będzie sos: do sosu z duszenia papryk dodaj pokrojoną, przesmażoną cebulę i krojone pomidory z puszki. Zagotuj, zagęść odrobiną mąki wymieszanej z wodą, przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie