Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Parmezanowe filety z kurczaka"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Składniki
Filety opłukać, wytrzeć do sucha. Jajko wbić na głęboki talerz, wlać mleko, roztrzepać widelcem. Na drugim talerzu wymieszać natkę pietruszki, parmezan oraz bułkę tartą, sól i pieprz. Filety z kurczaka najpierw zanurzać w jajku, potem panierować w bułce z parmezanem i natką. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść filety, smażyć 5-6 minut, obracając.
Pomidory pokroić na połówki. Oliwę rozgrzać na drugiej patelni. Kłaść pomidory (przeciętą stroną do dołu), dusić je 12 minut. Cytrynę wyszorować, sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, pokroić w plasterki. Ok. 2 minuty przed końcem duszenia pomidory odwrócić. Posypać solą i pieprzem. Dodać plastry cytryny. Dołożyć też mięso, podgrzać, potem serwować. Udekorować np. natką i wiórkami parmezanu.
około 15 min.Źródło: Życie na gorąco