Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki w karkówce"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36066
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 183
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 396
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36066
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 183
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 396
Składniki
Plastry karkówki umyj, osusz, rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron przyprawą do karkówki. Wstaw na godzinę do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Parówki obierz ze skórki, przekrój na pół.
Na każdym plastrze karkówki ułóż porcję cebulki, przykryj ją plasterkiem sera żółtego, na nim ułóż połówkę parówki. Dość ciasno zwiń, formując roladkę (ew. zepnij wykałaczkami).
Jajko roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Roladki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej w rondelku, włóż roladki, smaż ok. 10 minut ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś do miękkości.
<strong>Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,30 zł.</strong>
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie