Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z soczewicy i bazylii"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1056
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1056
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Składniki
Soczewicę ugotuj w dwóch szklankach osolonej wody do miękkości (ok. 15 minut). Jeśli soczewica nie wchłonęła całej wody, osącz ją na sitku. Następnie pognieć ją widelcem lub zmiksuj w malakserze z oliwą.
Do soczewicy dodaj posiekaną bazylię oraz sezam, dorzuć drobno pokrojony lub krótko zmiksowany pomidor (wcześniej warto go sparzyć i zdjąć skórkę).
Wymieszaj. Pastę dopraw do smaku solą morską. Podaj np. na grzankach.
Do tej pasty pasują też pieczarki, cebula, ugotowana marchewka, więc wariantów smakowych jest mnóstwo!
Jeśli nie przepadasz za szpinakiem, do ostrej pasty z bobu możesz dodać np. listki rukoli.Źródło: Świat kobiety