Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki z kukurydzą"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 316
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 316
Składniki
Kurczaka drobno kroimy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso przesmażamy na rozgrzanej oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec wrzucamy osączoną kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto lekko wałkujemy, kroimy na kwadraty, posypujemy żółtym serem, na który wykładamy farsz. Rolujemy i zlepiamy. Wierzch pasztecików dekorujemy okrawkami ciasta. Smarujemy żółtkiem rozmieszanym z łyżką wody i szczyptą soli.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i na 20 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 1,50 złŹródło: Rewia