Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki ze szpinakiem"
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22738
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 366
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13171
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 132
Smak wiosny!
Odsłon: 411
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22738
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 366
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13171
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 132
Smak wiosny!
Odsłon: 411
Składniki
Zrób farsz: szpinak umyj, osusz, jeśli jest mrożony, rozmroź. Usmaż na oleju, dopraw, dodaj posiekany czosnek.
Kiedy woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia.
Ciasto pokrój na prostokąty, połowę każdego z nich nakłuj widelcem.
Na nakłutą część prostokątów z ciasta nałóż szpinak, posyp pokruszonym serem feta i przykryj resztą ciasta. Sklej.
Ostrym nożem zrób nacięcia na wierzchu pasztecików. Piecz w 190°C, aż ciasto stanie się pulchne i rumiane (ok. 15 min).Źródło: Świat kobiety