Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet indyczy z owocami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Wieprzowinę pokrój w kostkę. Zalej gorącą wodą, dodaj kostkę warzywną, liść laurowy, ziarna ziela angielskiego i jałowca.
Ugotuj. Mięso ostudź, zmiel dwukrotnie. Wywar zachowaj.
Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Owoce pokrój w kostkę. Mieloną wieprzowinę i mięso indyka wyrób z jajkami, kaszką kukurydzianą, przyprawą do pasztetów i owocami. Podlej wywarem, dodaj cebulę, połącz.
Wąską, podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą, posmaruj olejem. Piecz ok. półtorej godziny w 190°C. W połowie pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.
<strong>Czas przygotowania: 2,5 godziny, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie