Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet jaglany w porach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać na sicie, odcedzić, ugotować w bulionie z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Marchew zetrzeć na grubej tarce, 2 łyżki marchwi wymieszać z gorącą kaszą, wystudzić.
Serek śmietankowy wymieszać z jajkami i 2 łyżkami mąki, dodać posiekaną natkę i ugotowaną kaszę z marchewką. Doprawić solą, pieprzem i curry. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie masę, piec 50 minut w 200°C.
Pory umyć i oczyścić, pokroić w talarki, gotować kwadrans w niewielkiej ilości osolonej wo- dy, dodać resztę marchwi, zasmażkę z masła, mąki i szczypty curry, zabielić śmietaną.
Kasza jaglana doskonale smakuje z indyjskimi przyprawami, można ja więc doprawić mieszanką curry, mielonym kuminem i imbirem.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium