Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet jajeczny"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Bułkę pokrusz, włóż do miseczki. Wsyp płatki owsiane i zalej mlekiem. Odstaw na 20 minut, by namiękły. 10 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz.
Cebulę obierz, drobno pokrój i podsmaż na maśle. Do miski włóż podsmażoną cebulę oraz namoczoną bułkę z płatkami owsianymi. Wymieszaj i rozdrobnij palcami, by powstała gładka masa. Dodaj posiekane jajka, wlej oliwę, wsyp drobno pokrojony szczypiorek, wbij dwa surowe jajka. Przypraw masę solą oraz pieprzem.
Podłużną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż masę, wyrównaj wierzch pasztetu. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Udekoruj, podawaj na zimno albo na gorąco z pieczywem, zieloną sałatą, pomidorami.Źródło: Takie jest życie