Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z indyka z żurawiną"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35822
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 229
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 244
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35822
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 229
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 244
Składniki
Mięso gotuję do miękkości. Wątróbki płuczę w ciepłej wodzie. Podgrzewam szklankę bulionu, wrzucam wątróbki, gotuję 10 min. Wyjmuję je i studzę, a w wywarze po gotowaniu wątróbek moczę kajzerkę, odciskam. Pierś, wątróbkę i kajzerkę mielę trzykrotnie w maszynce.
Masę przekładam do miski. Dodaję 2 jajka, żurawinę i resztę bulionu, mieszam i doprawiam do smaku. Masą napełniam 2 keksowe foremki. Żółtko roztrzepuję z mlekiem i smaruję wierzch pasztetu, posypuję płatkami migdałowymi. Pasztet piekę około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.Źródło: Tina