Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z kaszą i warzywami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 43
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9186
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 43
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9186
Składniki
Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem (by straciła goryczkę). Przełóż do garnuszka i zalej szklanką wrzątku. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, przez ok. 10 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. Wystudź. Soczewicę ugotuj podobnie jak kaszę jaglaną – na szklankę soczewicy są potrzebne dwie szklanki wody. Wystudź. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i marchewkę, podsmaż przez kilka minut. W garnku wymieszaj: kaszę jaglaną, soczewicę, marchewkę z cebulą, czosnek, jajka i mąkę ziemniaczaną. Całość zmiksuj i dopraw do smaku przyprawami.
Foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę. Wyrównaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo