Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z marynowanej kaczki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
marynaty wymieszać. Mięso oczyścić, osuszyć. Ułożyć w salaterce, zalać marynatą, przykryć, odstaw na noc.
Masło stopić, zestawić z ognia. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki (wcześniej najlepiej włożyć ją do zamrażarki, będzie się łatwo kroiła).
Mięso zmiksować razem z marynatą na jednolitą masę. W trakcie miksowania wbijać jajka i stopniowo wlewać stopione masło. Doprawić solą i pieprzem. Formę pasztetową wyłożyć plasterkami słoniny, wypełnić masą. Wstawić do piekarnika 200°C. Piec około 70-80 minut. Pozostaw na noc do ostygnięcia.
Ten delikatny, aromatyczny pasztet podawać z sosem żurawinowo-chrzanowym i świeżą bagietką pszenną.Źródło: Twoje Imperium